top of page
Eerdere berichten

    Jij kunt meer dan je denkt!


    Herken je ook, dat we vaak geneigd zijn om wanneer we iets verlangen of inspiratie voelen, direct te proberen resultaat te boeken? En dat wanneer dat niet direct helemaal lukt, je denkt: ‘Laat maar, ik kan het niet!’?

    Veelal gunnen we onszelf erg weinig leertijd in het leven. Alles moeten we eigenlijk direct al kunnen, begrijpen en anders zien we onszelf als iemand die daar niet erg goed in is, er geen talent op heeft en het misschien zelfs nooit meer zou moeten proberen!

    Vaak hebben we de innerlijke criticus zorgvuldig geïnstalleerd in de eerste jaren van ons leven en kijkt deze met strenge, priemende ogen over onze schouder mee naar alles wat we doen: Doen we het wel snel genoeg, goed genoeg, mooi genoeg, handig genoeg, kunnen we dit wel maken, is dit niet kinderachtig/ overdreven/ te groot, te klein, etc.

    Doen we de dingen volgens deze criticus niet op de ‘juiste manier’… dan zijn we nogal eens meedogenloos naar onszelf. En dat is al gauw het geval, daar de criticus ervoor gemaakt is iets op dingen aan te merken.

    Deze criticus is er niet zomaar. Dit is een vernuftig afweersysteem wat probeert jou veilig te stellen. Hij voorkomt dat jij iets probeert wat mogelijk niet zou lukken en waar mogelijk reacties op komen van het leven of van anderen - die vroeger erg onveilig en onprettig hebben gevoeld.

    Lief bedoeld, maar in het hier en nu dient het je vaak niet meer. Sterker nog – het blokkeert. Daardoor hebben we onze eigen ruimte in het leven vaak behoorlijk ingeperkt. We nemen nogal eens genoegen met minder.

    Stel nou dat het leven wat je het liefste zou leven, de dingen die je het liefste zou willen doen – haalbaar zijn? Misschien niet precies in de vorm die je hebt bedacht, maar in essentie.

    Stel dat je van tevoren al zou weten dat het je gaat lukken, dat je weet dat het er komt.

    Dat het komt in de juiste vorm en op het juiste moment en dat waar jij nu bent in je proces precies klopt.

    Dan het een kwestie van tijd en van de stappen zetten in het nu. Dan zou het wellicht een stuk makkelijker zijn voor je om je zorgen los te laten, evenals je pogingen te proberen direct resultaat te boeken als bewijs dat je het kunt. Het zou makkelijker zijn de avonturistische nieuwsgierigheid te voelen en je in alle rust eens kunnen verdiepen in ‘hoe het eigenlijk werkt’.

    Daarvoor heb ik een schildertraject ontwikkeld. Dit traject heet ‘Het geheim van manifestatie’ en gaat over terugkeren naar het hier en nu, het plezier van een ontwikkelproces en de moed om de stappen in het nu te zetten. Schilderen is een prachtige manier om te ervaren hoe manifestatie werkt. Je leert de voor jou bruikbare technieken of inzichten te verzamelen om dat wat jij wilt creëren stap voor stap tot leven te laten komen.

    In dit traject gaan we de diepte in en leren kijken naar vormen, contrast, kleuren, balans en diepte – zowel in de schildertechnieken als in jouw leven. We brengen het schilderen vanuit je hart samen met techniek. Je werkt aan een eigen project waarin je de dingen die je leert kunt inzetten. De cursus bestaat uit vijf groepsbijeenkomsten en daarnaast opdrachten om thuis te oefenen. Je hoeft geen ervaring te hebben met schilderen om aan deze cursus deel te nemen.

    Data: 15 feb, 15 maart, 19 april, 17 mei, 21 juni van 13:00 tot 17:00

    Cursusbedrag: € 300,- en materiaalkosten: € 45,-

    Locatie: Het witte kerkje Lunteren.

    Je kunt je aanmelden via margo@natureza.nl of via het contactformulier van de site.

    Naast het schildertraject kun je bij Natureza ook terecht voor individuele begeleiding met stemexpressie, verbindende communicatie en proceswerk.

    Bedrag individuele sessie: € 70,- per uur.

    Locatie: Rijnkade 72 Woerden of Johannes de Bekastraat 10 in Utrecht.

    Voor overige informatie zie natureza.nl.

    bottom of page