top of page
Eerdere berichten

    De Schoonheid van stofvrij leven


    Na een intense tijd van de start van een aantal trajecten en ondertussen een flinke verbouwing in mijn huis voel ik dat het tijd is om naar binnen te gaan. Ook de tijd van het jaar nodigt daar natuurlijk toe uit. Tijd om het stof te laten neerdalen.

    En steeds meer leer ik het ritme te volgen van mijn lichaam, van mijn behoeften, van mijn gevoelswereld en leer ik me overgeven aan wat zich aandient.

    De overgave aan wat er is, dat is soms een hele kunst. Als we ons overgeven aan wat er is, laten we de (schijn van) controle los, we erkennen wat we echt voelen en we erkennen dat we geen grip hebben op hoe het verder gaat. We weten eigenlijk alleen waar we nu zijn. Wat nu waar is.

    Werkelijk naar binnen gaan kan dus een spannende stap zijn. Enerzijds vanwege het loslaten van de controle van wat er buiten je gebeurt, maar ook omdat je niet weet wat je binnen zult aantreffen. Maar inmiddels weet ik, met veel vallen en opstaan, dat alleen door te zakken, ik kan uitkomen bij mijn ware Zelf. Door bereid te zijn te voelen, ik weer kan uitkomen bij mijn eigen heerlijkheid en door de bereidheid aan te kijken wat ik lastig vind – ik uit kan komen bij werkelijke innerlijke leiding.

    Wanneer ik weer aan het rennen gegaan ben, of het geluk ergens buiten me ben gaan zoeken of de dingen ineens van levensbelang lijken, herinner ik me steeds sneller dat het tijd is om te gaan voelen, de bereidheid te hebben om alles los te laten.

    En steeds meer leer ik houden van dit proces, omdat ik ervaar dat als ik me echt laat vallen, ik gedragen word. En vooral ook: mij laat dragen, in plaats van zelf maar steeds te knokken en te werken om te proberen dingen op te lossen en grip te krijgen. En in die overgave kan ik werkelijk rusten. En ik ervaar meer en meer, dat alles een tijd en een plek heeft. En dat het altijd het perfecte moment is voor wat er is. En dat ik de vruchten kan zien en plukken van wat er is, door het te aanvaarden.

    Als ik de drempel van het loslaten van de controle voorbij ben en ik me overgeef aan rust en mijn ogen sluit gaat er een wereld open. Eerst is er een stilte. Dan voel ik overal liefde en openen zich mogelijkheden. Mijn creativiteit gaat aan en ik hou dan zo van alles wat ik voor me zie. De vrijheid, de schoonheid, de eeuwigheid van de dans van eenheid. Dan voel ik me zo dankbaar! En dan wil ik niets liever dan expressie geven. Wil ik de liefde bezingen, dansen, schilderen, de schoonheid eren door er een mee te worden in wat ik doe, in elke beweging, in elke ademhaling.

    Ik zie honderden schilderijen voor me die ik zou willen schilderen....

    Dat is niet altijd zo geweest. Het voelt alsof ik mijn expressieve, creatieve zelf onder een dikke laag stof vandaan haal.. En dat stof zijn alle angsten, projecties, oordelen, overtuigingen en weerstanden die me in een gevangenis hielden waar ik me enerzijds enorm bekneld voelde en anderzijds dacht van afhankelijk te zijn voor mijn veiligheid, mijn overleving. Een gevangenis, die een illusie blijkt. Wat een hoop au zeggen en wat een geworstel met schaamte en angst, wat een weg en een proces om me meer en meer te openen voor de liefde die er al is. Wat heb ik mijn best gedaan om naar de standaarden van de oordelen die ik had aangeleerd te leven en wat geloofde ik dat wanneer ik dat niet deed, ik dingen verkeerd deed. Mijn creativiteit voelde enorm geblokkeerd. Ik keek met oordeel naar mijn schilderijen en zag van alles wat er niet aan deugde. En nu begin ik te zien dat al die oordelen en die gehele kritische blik, gebaseerd zijn op niets dan een vergissing. Een vergissing over wie ik ten diepste ben en wat de wereld om mij heen betekent.

    Nu leer ik en kan ik meer en meer dankbaarheid voelen voor mensen die me ogenschijnlijk pijn leken te doen, maar die me eigenlijk enkel mijn verwarring en gebrek aan controle spiegelden.

    Dat geeft me het vertrouwen en de bereidheid, wanneer ik in het nu door iets of iemand geraakt word, mijn pijn te voelen en naar binnen te gaan, in plaats van naar buiten te wijzen en een strijd aan te gaan. Omdat ik weet dat het mijn wereld zo veel fijner en mooier maakt, dan de hel die ik beleef in strijd met het leven.

    Zo leer ik liefhebben.

    In Vrije Zelfexpressie creëer ik een ruimte waarin je kunt leren naar binnen te gaan, bewuster kunt gaan voelen, kunt oefenen met vertrouwen en overgave aan dat wat spannend is. Een ruimte waarin je de mogelijkheid krijgt om naar buiten te komen met wie je bent, wat je voelt, hoe je het voelt, in alle onhandigheid, pijn en al het ongemak dat je daarin tegenkomt.

    Er is de ruimte om weer te leren leren. Waardoor leren, omdat het ook verkeerd mag gaan en dat helemaal niet erg is, weer een leuk proces wordt. Een interessant onderzoek en een bevrijding. We kunnen leren hoe dat werkt met contact en communicatie, we kunnen leren hoe het werkt met creativiteit, en we kunnen leren hoe het werkt met het volgen van je behoeften in het leven van alle dag. Om ons te leren openen voor liefde hoeven we eigenlijk alleen JA te zeggen en onze hand uit te reiken om iets nieuws te ontvangen. Dan ontvouwt zich het pad, en kan je creativiteit zich ont-wikkelen. Je beweegt langzaam door je schaamte heen om zichtbaar te worden in het wonder dat je bent. En hoe meer je leeft wie je bent, hoe meer alles waar je expressie aan geeft, je liefde en dankbaarheid weerspiegelt. Dat is Schoonheid.

    Hieronder volgt het aanbod. Aanmelden kan door een mail te sturen naar margo@natureza.nl of via het contactformulier van de site.

    Ik wens je een novembermaand vol schoonheid in waar je bent!

    Warme groet, Margo

    Weekend Vrije Schilderexpressie in november: The Beauty of being Me.

    In dit weekend is er deze ruimte, waarin jij stap voor stap naar buiten kunt komen en jezelf kunt laten zien. Met zang, dans, speel- en schilderoefeningen waarin je wordt uitgenodigd je te openen voor je innerlijke stroom, zodat je kennis kunt maken met je creatieve speelse zelf.

    In dit weekend eren en vieren we jouw innerlijke schoonheid, jouw magische wereld. En zullen we van daaruit expressie geven aan je visioenen in schilderen.

    We werken we naast het schilderen aan een project naar keuze: Een dreamcatcher, kleiwerk, tekenen met houtskool of pastelkrijt, schilderen met olieverf, stenen of doosjes of een eigen meegenomen object beschilderen etc. Dit is voorlopig het laatste weekend dat plaats zal vinden in het prachtige en knusse Vijfmorgenland in Brummen.

    Datum: 23 t/m 25 november. Kosten: € 385,- incl. materialen.

    Traject Verbindende Communicatie: Laat je Hart spreken!

    In dit traject kun je een diepgaande ervaring opdoen in het openen, herkennen en erkennen van jouw innerlijke waarheid en leer je dat op een liefdevolle en oordeelloze wijze naar buiten te brengen. Ook leer je de behoeften van de ander achter de oordelen te begrijpen en te horen. Thema’s als grenzen, behoeften, boosheid en conflict, inspiratie, wezenlijk contact, liefde en relaties komen aan bod. et een vleugje stemexpressie.

    De Verbindende communicatie is een non-dualistische benadering, een combinatie van de geweldloze communicatie van Marshal Rosenberg, aangevuld met invloeden vanuit de PRI, wat inzicht geeft in het fenomeen projectie. Een Cursus In Wonderen is hierin mijn belangrijkste bron van inspiratie, waar de geweldloze communicatie van Marshal Rosenberg uit is voortgekomen.

    De verbindende communicatie biedt een kader dat helpt om in te zien hoe je verbinding kunt vinden met je Zelf en met de Essentie van de ander in elke situatie. Het helpt inzien hoe oordelen overbodig zijn en voortkomen uit onze geconditioneerde manier van kijken, vanuit een kader van goed en fout.

    Data: Vanaf 17 januari 7 x om de week op woensdagmiddag van 13:00 tot 17:30 op 17/1, 31/1, 14/2, 28/2, 14/3, 28/3 en 11/4.

    Locatie: Rijnkade 72 in Woerden.

    Bijdrage: € 325,-

    Individuele begeleiding

    Met behulp van stemexpressie, regressie en verbindende communicatie kijken we samen naar de blokkades, oude pijn en verwarring die jou er van je dagelijks leven van weerhouden je vrij te voelen, je gave te geven en je liefde te leven.

    Locatie: Rijnkade 72 in Woerden en Johannes de Bekastraat 10 in Utrecht.

    Bijdrage: € 70,- voor een uur.

    Introductieweekenden Vrije Zelfexpressie met zang en dans

    Vanwege de verkoop van Vijfmorgenland in Brummen ben ik op zoek naar een nieuwe, prettige en betaalbare locatie voor de weekenden. Mocht je iets weten dan hoor ik je graag! In de volgende nieuwsbrief volgt meer informatie over het aanbod in vrije zelfexpressie met stem en beweging voor het nieuwe seizoen met daarin nieuwe data en locatie van introductieweekenden en dagen met stem en dans. Wil je daarover meer weten, neem contact op of hou de site in de gaten.

    Meer informatie over cursussen kun je ook vinden op de site: natureza.nl.

    bottom of page