top of page
Eerdere berichten

    Laat je hart spreken


    Voorheen meende ik, hoewel onbewust, dat liefde en geluk iets waren wat ik kon verdienen of ontvangen, wanneer ik alles juist deed. Dit zorgde voor een enorme drive om alles perfect te doen en ook voor een enorme angst dat dingen niet goed genoeg waren. Alles wat er in mijn leven ogenschijnlijk ‘mis’ ging zag ik als een soort bewijs dat ik blijkbaar nog niet goed genoeg mijn best had gedaan. Van dit harde werken werd ik erg moe. Tot ik meer leerde over wat Liefde is. Een Cursus in Wonderen is mijn favoriete boek, dat met enorme helderheid uitlegt hoe de terugkeer naar Liefde iets is dat in onze eigen handen ligt. Liefde is namelijk al het geval. Het Enige, Ware en Eeuwige. Wat ons te doen staat om te ervaren dat dit zo is, en dat wij daar onlosmakelijk deel van zijn, is door liefde binnen te laten.

    Een Cursus In Wonderen legt uit dat dit een verandering vraagt is ons denken: We leren zien dat we de liefde al zijn, en we aanvaarden dit door alleen gedachten te geloven die in overeenstemming zijn met Liefde. Dat zijn enkel gedachten die je vertrouwen geven, ontspanning. Gedachten die voor verbinding zorgen. Deze gedachten brengen je in de richting van het Licht.

    In tegenstelling tot gedachten die je bang maken: Gedachten die je zeggen dat het zo makkelijk niet kan zijn, dat Liefde niet hier is, dat er iets van buitenaf nodig is, dat je schuldig bent, of dat anderen schuldig zijn. Strenge stemmen die zeggen dat je alles zou moeten kunnen, of het alleen moet kunnen. Oftewel: Elke gedachte van weerstand of ongeloof in de Liefde die er hier en nu voor je is. Zo'n gedachte kan niet waar zijn, want hij komt niet vanuit Liefde. En zonder ermee in gevecht te hoeven gaan, kun je jezelf toestaan ze te herkennen als zijnde onwaar. En je te openen voor hoe je hiernaar zou kunnen kijken vanuit Liefde.

    En, leert de Cursus ons: Je ziet wat je gelooft. Neem dus niet wat je meent te zien vanuit angst voor waar aan, maar vertrouw op je WETEN dat alleen Liefde waar is, zodat je het steeds meer zult gaan zien en ervaren om je heen.

    Wanneer jij je namelijk liefdevol opent, opent het Leven zich Liefdevol naar jou. Niet dat Leven dat eerst niet deed, jij zag het alleen niet, doordat je geloofde in illusies. Zo ben jij degene die je werkelijkheid 'beoordeelt' of 'veroordeelt'. Daarom leren we oordelen loslaten.

    Aanvaard waar je bent. Vergeef jezelf alles wat je denkt ooit verkeerd te hebben gedaan, de Liefde in jou en anderen is er niet door beschadigd. Sta jezelf toe leerling te zijn: Je mag leren hoe dingen werken, in plaats van dat je dingen goed moet doen. Je mag hulp vragen, je bent niet alleen! En onthoud: De Liefde is wie je bent, dus de verzoening met wat waar is kun je uitstellen, maar is uiteindelijk onvermijdelijk.

    Zo begrijp ik meer en meer, dat het werk niet zit in de relatie tussen mij en God: God heeft mij toch wel Lief in het oneindige. Het werk zit hem, in de keuze de gedachtestroom van angst, het ego, niet meer te geloven. En elke projectie op de toekomst of lading vanuit het verleden te leren ontmaskeren als een roep om liefde. Met de herinnering aan dat dit zo is, is de Liefde er eigenlijk al.

    Communicatie is een hele mooie poort naar zelfbevrijding en liefde.

    Zolang we nog geloven in de stem van angst, geloven we in dreiging. En zullen we oordelen en zullen we ons tegen situaties verzetten, verdedigen, aanvallen, controle houden, trekken, manipuleren en ons slachtoffer voelen van alles wat anders loopt dan wij hadden gepland. Alle onvrede in onszelf, komt voort uit dit geloof. De andere mens is een prachtige spiegel die we kunnen gebruiken om onze angsten en weerstanden op liefde te onderzoeken en onze visie op het leven en op de ander te leren veranderen. Zo leren we weer broeders en zusters te zien die het goed met ons voor hebben, met wie verbinding mogelijk is. We leren vertrouwen, vergeven en spelen. Wanneer onze visie zodanig is veranderd dat we in anderen geen bedreiging meer ervaren, is vrije expressie een stuk makkelijker en vanzelfsprekender!

    Onderzoek in jezelf waar jouw thema’s zitten in contact met jezelf en anderen:

    Misschien kom je jaloersheid tegen, vergelijkingen, irritaties, misschien vertrouw je niet altijd op de goede intentie van de ander, of wordt je gek van bepaald gedrag van iemand, kom je met de ander makkelijk in een strijd of discussie terecht, doet de ander je ogenschijnlijk pijn. Kom je vanalles tegen in het opvoeden van je kinderen. Of je bent bang dat je teveel bent, een ander irriteert, of dingen verkeerd kunt doen, mensen pijn kunt doen, schuldig bent. Soms kan contact er heel liefdevol uit zien, maar welke gedachten heb je over anderen? En hoe zie jij jezelf daarin? Hoe vrij voel je je? Wat geloof jij ten diepste?

    Daarom is binnen Natureza de verbindende Communicatie een essentieel onderdeel. De Verbindende communicatie is een non-dualistische benadering, een combinatie van de geweldloze communicatie van Marshal Rosenberg, aangevuld met invloeden vanuit de PRI, wat inzicht geeft in het fenomeen projectie. Een Cursus In Wonderen is hierin mijn belangrijkste bron van inspiratie, waar de geweldloze communicatie van Marshal Rosenberg uit is voortgekomen.

    De verbindende communicatie biedt een kader dat helpt om in te zien hoe je verbinding kunt vinden met je Zelf en met de Essentie van de ander in elke situatie. Het helpt inzien hoe oordelen overbodig zijn en voortkomen uit onze geconditioneerde manier van kijken, vanuit een kader van goed en fout.

    Vanaf 1 september geef ik de cursus genaamd: Laat je Hart spreken..

    Deze cursus bestaat uit 7 middagen die wekelijks plaatsvinden vanaf 31 augustus op donderdag van 13:00 tot 17:30. We gaan flink de diepte in rondom thema’s als projectie, oordeel, vergeving, grenzen, schuld en eigenwaarde.

    Zo heb je de gelegenheid om het nieuwe seizoen te beginnen met een nieuwe taal – de taal van Liefde. Een taal van verbinding.

    De verbinding met anderen is niet anders dan de verbinding met het Leven zelf. Hoe meer je je leert openen, leert vertrouwen en leert verbinden, hoe meer je zult ervaren dat het leven zelf je Geliefde is.

    Ik heet je van harte welkom!

    Hieronder volgt het volledige aanbod van Natureza voor het komende seizoen. Je kunt je aanmelden voor een workshop, cursus of traject door een mail te sturen naar margo@natureza.nl.

    Een groet vanuit m'n hart,

    Margo

    Laat je hart spreken! Traject Verbindende Communicatie met stemexpressie.

    In dit traject kun je een diepgaande ervaring opdoen in het openen, herkennen en erkennen van jouw innerlijke waarheid en leer je dat op een liefdevolle en oordeelloze wijze naar buiten te brengen. Ook leer je de be

    hoeften van de ander achter de oordelen te begrijpen en te horen. Thema’s als grenzen, behoeften, boosheid en conflict, inspiratie, wezenlijk contact, liefde en relaties komen aan bod.

    Datum: 7 x wekelijks op dinsdag vanaf 12 september. (Deze data zijn gewijzigd, eerder stond deze cursus op vrijdagen ingepland)

    Locatie: Rijnkade 72, Woerden.

    Bijdrage: € 350,-

    Introductieweekend bij Murali

    Een diepgaande ervaring met stembevrijding en vrije dansexpressie en innerlijk-kind werk volgens het Murali gedachtegoed: Een waardevol weekend om wezenlijke stap te maken in je zichtbaarheid en het geven van expressie aan je werkelijke Zelf in een groep.

    Datum: 19 -21 oktober.

    Locatie: Vijfmorgenland Brummen

    Bijdrage: € 380,-

    Introductiedag bij Murali

    Een kennismaking met stembevrijding en vrije dansexpressie volgens het Muraligedachtengoed: Een dag om een eerste sprong te wagen: Je krijgt de gelegenheid om in de groep je stem te laten horen en je kunt je eigen stroom dieper leren volgen in de dansexpressie.

    Datum: 16 september.

    Bijdrage: € 85,-

    Locatie: Het witte kerkje in Lunteren

    Het geheim van manifestatie - Vrije Schilderexpressietraject

    Schilderen is een effectieve vorm van vrije zelfexpressie. In het schilderen wordt veel zichtbaar van hoe je in je leven met dingen omgaat. Het geeft ook de mogelijkheid om in een veilige setting eens iets anders te doen dan je gewend bent.

    Dit traject gaat over manifestatie: Om in het moment aanwezig te zijn en tegelijkertijd ergens naartoe te werken: door het zich te laten ontvouwen.

    Tijdens dit traject leren we hart en hoofd te laten samenwerken, zowel in het schilderen als ook in je leven. Het integreren van kennis en technieken, en het volgen van de stroom. Het gaat over jezelf weer toestaan te mogen leren in plaats van te moeten kunnen. En vertrouwen te vinden in jouw vermogen tot groei.

    Vijf hele dagen van september tot en met januari. Je hoeft geen schilderervaring te hebben om aan deze cursus deel te nemen.

    Data: 6 september, 11 oktober, 1 november, 13 december en 3 januari van 10:30 tot 17:00.

    Locatie: Het witte kerkje in Lunteren.

    Prijs: € 425,- incl. materiaalkosten.

    Zing je Ziel en Zaligheid - Opfris / Warmhoudcursus

    Twee weekenden voor mensen die een Jaartraining/Basisjaar hebben gevolgd bij Murali in de afgelopen 6 jaar.

    Velen die van het Muraligedachtengoed geproefd hebben voelen de waarde ervan en willen dit graag integreren in zichzelf en het leven. Ben je toe aan een volgende stap op je pad, of ben je inmiddels weer wat afgedwaald en verlang je naar een groep, naar expressie geven, of heb je behoefte aan antwoorden in je nieuwe situatie?

    Met een opfrissing en verdieping van het gedachtegoed, de verbindende communicatie, stemexpressie, dansexpressie een fijn samenkomen met diepgang!

    24, 25 en 26 augustus 2017 en 8 t/m 10 februari 2018

    Locatie: Vijfmorgenland in Brummen

    Prijs: € 770,-

    Individuele sessies:

    Alle antwoorden bevinden zich uiteindelijk binnenin ons. Soms is het enige dat er nodig is, een plek om hier in alle rust en veiligheid ruimte voor te maken. Om gedachten en gevoelens te delen, in contact te brengen, te mogen doorvoelen en bekijken. In individuele sessies maak ik ruimte voor wat er speelt in je leven en welke vragen je hebt. Met behulp van bewustwording en stemexpressie kun je nieuwe inzichten en ervaringen opdoen en stap voor stap integreren in je leven. Voor wie verlangt naar vrijheid en vreugde!

    Locatie: Rijnkade 72 in Woerden

    Prijs: € 70,-

    Skypesessies: € 25,- per half uur.

    bottom of page